Kvašák 1,2 L na domací kvašení pro zvýšení imunity
Už naše babičky moc dobře znaly tento úžasný výrobek. Příznivé účinky kysaného zelí jsou známy už po generace. Bylo součástí jídelníčku našich předků a rozhodně bychom ho měli zařadit i do moderní české kuchyně. Šťáva z něj působí nejen na žaludeční potíže, je také bohatým zdrojem vitaminů, především vitaminu C. To z něj v zimě a v období chřipek dělá dokonalý nástroj k posílení imunity. Doplní však i hořčík, železo, zinek, fosfor, draslík nebo vápník.„Kysané zelí a jakákoliv jiná kvašená zelenina obsahuje tzv. probiotické kultury. Tedy se řadí mezi probiotika, látky produkující kyselinu mléčnou, která podporuje vstřebávání vápníku a železa. Obnovují rovněž poškozené tlusté střevo, podporují trávení bílkovin a cukrů a vytvářejí antimikrobiální látky tlumící růst patogenních bakterií,“
Kvašák- pickles
Užívá se ke kvašení zelí ale i zeleniny. Nakrouháte půlku hlávky zelí, přidáte špetku kmínu jednu cibuli a 1,5 polévkové lžíce nejlépe mořské soli. Promícháte a po 30 minutách až zelí pustí šťávu vložíte do kvašáku a necháte v pokojové teplotě. Po týdnu je proces kvašení ukončen a může se surovina konzumovat nebo přendat do zavařovacích lahvích.
V procesu vznikají bakterie mléčného kvašení. Produkt je prospěšný pro zažívání a pro některé ekzémy a pro posílení imunity vůbec. Firma KERAT – KERAMIKA David a Petr Štěpánek Vám přeje mnoho příjemných chvilek s našimi výrobky.
www.kerat.cz
www.keramikashop.cz
www.facebook.com/keramika.kerat
Jeho účinky jsou nekonečné:
– Podporuje prevenci aktuálních nachlazení
– Působí proti onemocnění trávicího traktu a různým formám zhoubných onemocnění, degenerativnímu onemocnění mozku
– Snižuje krevní tlak
– Podporuje plodnost
– Působí preventivně proti zácpě
– Snižuje pravděpodobnost onemocnění močových cest a gynekologických problémů
– Podporuje detoxikaci těla a krvetvorbu
Návod samozřejmě je součástí výrobku.